Babymassage

In bepaalde culturen is babymassage een eeuwenoude traditie en hoort het masseren tot de dagelijkse verzorging van de baby. ’s Morgens voor het badje om de spieren lekker los te maken en de dag goed te beginnen of ’s avonds om te ontspannen zodat iedereen lekker kan slapen. Gelukkig is babymassage ook naar Nederland overgewaaid en vinden de meeste moeders het heel leuk om te leren!

Aanraking is naast voeding en slapen een primaire levensbehoefte voor een baby. Uit onderzoek blijkt dat masseren de beste investering in je kind is omdat het zelfs op lange termijn een positieve invloed heeft op de fysieke-, emotionele- en motorische ontwikkeling.

Tijdens een massage ben je bezig met liefdevolle en intensieve aanraking, met ‘echte’ aandacht voor elkaar. Omdat je baby niets in woorden kan uitdrukken, is het fijn dat je door deze massage de lichaamstaal van je baby beter leert kennen. Het versterkt jullie liefde en onderlinge band zodat er een basis van vertrouwen en ontspanning ontstaat.

Verder is het super gezond en heel leuk om te doen…baby’s die regelmatig gemasseerd worden zitten lekker in hun vel en het worden echte knuffelbaby’s!

Wat is het effect van babymassage?

 • ontspanning, baby’s slapen vaak na een massage
 • er ontstaat een regelmatiger slaappatroon, ook ‘s nachts
 • verbetering van de spijsvertering (darmkrampjes, obstipatie wordt minder)
 • betere doorbloeding en diepere ademhaling
 • verhoogt de weerstand (minder verkouden door snellere afvoer van afvalstoffen)

Inhoud van de cursus

Deze cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur in een warme en prettige omgeving. Tijdens de lessen leer je op een rustige manier om je baby een complete massage te geven op basis van de Shantala, Zweedse en Ayurvedische massage. Deze ontspanningsmassage is ook heel prettig voor kinderen tot ongeveer 4 jaar, dus voorlopig kun je even vooruit!

Naast het masseren is er ook ruimte voor het bespreken van bepaalde thema’s:

 •  inbakeren
 •  haptonomisch dragen & tillen van je baby
 •  aromatherapie & essentiële oliën
 •  tips om huilende baby’s te troosten
 •  lichaamstaal
 •  ontwikkeling van je kind

Daarnaast is er voldoende tijd voor het beantwoorden van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Iedereen met een baby in de leeftijd van 6 weken tot ongeveer 9 maanden is welkom (totdat je baby kan kruipen). Babymassage is heerlijk voor gezonde baby’s, maar is ook heel geschikt voor baby’s die te vroeg geboren zijn, snel schrikken, veel huilen of onrustig zijn.

Bij bepaalde klachten zoals darmkrampjes, obstipatie, astma, eczeem, voorkeurshouding en overstrekken kan babymassage heel goed helpen. Hierover worden ook nog adviezen & tips in de cursus gegeven.

De cursus wordt gegeven in een warme en gezellige omgeving in Huizen. Om iedereen genoeg aandacht te kunnen geven is er plaats voor 4 tot 6 baby’s per groepje.

In overleg is het ook mogelijk om privé-les in je eigen vertrouwde omgeving te krijgen.

Praktische informatie

Duur: 3 lessen
Dagen: maandag t/m vrijdag van 10 tot 12 uur
Bijdrage: € 90,- inclusief flesje zoete amandelolie (wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed)
Privé-les: € 60,- per sessie van 2 uur
Locatie: Nieuwe Bussummerweg 5 in Huizen

Interesse? Je kunt je hieronder aanmelden voor de cursus babymassage.