Zwangerschapsyoga

Op zoek naar een praktische en leuke cursus? Met deze yoga cursus ga je ontspannen en goed voorbereid je bevalling tegemoet. Je komt in een vast groep, waarin iedereen in dezelfde periode is uitgerekend. Het is ook heel fijn bij een tweede of derde zwangerschap om weer even op adem te komen.

Yoga is een prettige manier om body & mind tot rust te laten komen. De lessen bestaan uit spierversterkende oefeningen en rek- en strekbewegingen om het lichaam los te maken. Daarnaast is er aandacht voor bewustwording van je lichaam, je kunt pas spanning in je lichaam loslaten als je weet waar de spanning zit.

Tijdens deze cursus leer je ook de ‘positief-bevalmethode’. Dat is een ademhalingsmethode om de weeën tijdens je bevalling beter op te kunnen vangen. Een bewuste ademhaling laat je lichaam ontspannen, geeft rust en vermindert de pijn tijdens de weeën waardoor je bevalling soepeler zal verlopen. Ook kan het tijdens je zwangerschap bepaalde klachten verminderen, zoals harde buiken, obstipatie, malen en piekeren. Je denken wordt rustiger, waardoor je ook weer beter gaat slapen. Vaak merk je dat je door yoga minder stress laat binnenkomen en de dagelijkse bezigheden op een bewustere manier gaat doen. Zodat je op het einde van de dag niet zo moe bent, terwijl je toch net zoveel hebt gedaan.

In deze cursus is er aandacht voor:

  • Spierversterkende oefeningen, geen yoga ervaring voor nodig
  • Oefeningen om je lekker te kunnen ontspannen (ook fijn voor je baby in je buik)
  • Je leert een ademhalingsmethode om de weeën goed op te kunnen vangen
  • Effectieve perstechniek voor een soepele geboorte van je baby
  • Inspiratie voor bepaalde houdingen tijdens de ontsluitings- en persfase
  • Massage en tegendruk bij eventuele rugweeën
  • Handige tips & trucs voor je partner

Kortom, een gezellige en praktische cursus van 10 lessen, inclusief een partnerles & een reünie met alle baby’s erbij. Je komt in een vaste groep, waarin iedereen in dezelfde periode is uitgerekend. De cursus is zo opgebouwd dat je aan het einde van je zwangerschap helemaal klaar bent voor de bevalling.

Praktische informatie

Duur: 10 lessen
Dagen: woensdagavond van 20 -21 uur
Bijdrage: € 150,-  (wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed)
Locatie: Nieuwe Bussumerweg 5, dichtbij ’t oude dorp in Huizen

Interesse? Je kunt je hieronder aanmelden voor de cursus zwangerschapsyoga.